Fotografija dana: Festival “Dani Avde Smailovića” promoviran na Muzičkoj akademiji u Sarajevu

"Želim da pokažem svim mladima da ne treba bježati odavdje, nego da treba ostati i činiti, svako na svom polju, najbolje što možemo, kako bismo doprinijeli razvoju našeg grada i države."

526

Prethodnih dana u medijima organizatori su počeli kampanju promoviranja prvog muzičkog festivala u Visokom, koji će se održati od 1. do 6. juna u našem gradu, a koji se organizira pod nazivom Dani Avde Smailovića. Naša redakcija prethodnih dana je u stalnom kontaktu sa organizatorom, Bartolomejem Stankovićem, te nam je u pripremi za intervju naš poznati pijanista kazao:

– Ovo je jedan svojevrstan vid sjećanja na poznatog bosanskohercegovačkog kompozitora, Avdu Smailovića, koji je porijeklom iz Visokog i čija djela, zasigurno, zaslužuju punu pažnju, te je ovo najmanje što mi, muzički djelatnici iz Visokog, možemo dati u zahvalu velikom umjetniku. A ujedno, ovim želim da pokažem svim mladima da ne treba bježati odavdje, nego da treba ostati i činiti, svako na svom polju, najbolje što možemo, kako bismo doprinijeli razvoju našeg grada i države.

Tokom ovog razgovora organizator Bartolomej je boravio na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, gdje je promovirao ovaj visočki festival, te nam je kazao kako mu je drago što ova priča već poprima pozitivne obrise i da se nada da će festival posjetiti što veći broj ljubitelja muzike.

– Ovih dana vršimo pripreme u multimedijalnom centru i već dobijam mnogo najava i poziva od prijatelja koji će posjetiti festival, a evo recimo samo jedan segment koji govori o značaju festivala u BiH govori i autobus učenika iz Goražda koji pristiže kako bi bili sudionici ovog projekta. Nadam se da će i Visočani znati prepoznati ovakav jedan događaj kao događaj koji je vrijedan posjete i pažnje.

Komentari

komentara