SportBorilački sportoviFOTOGALERIJA: Oborena tri rekorda

FOTOGALERIJA: Oborena tri rekorda

Jučer je u Visokom održano Državno prvenstvo BiH u taekwondou, a u sklopu prvenstva održana je i revija obaranja svjetskih i ginisovog rekorda. Edin Kajević je stigao da još jedne titule, ovaj put je oborio svjetski rekord u razbijanju punih limenki laktom i nadmašio stari rekord za 21 razbijenu limenku više. Dosadašnji rekord je iznosio 41 razbijenu limenku u jednoj minuti, a Kajević je sinoć za 60 sekundi uspio da razbije 62 limenke. Novi svjetski rekorder je i mladi Belmin Osmanbegović koji je za 27 sekundi uspio da razbije 15 siporeks blokova glavom! Velid Kajević je odlučio da pokuša oboriti Ginisov rekord u razbijanju tvrdog predmeta u skoku preko osoba i uspio je razbiti tvrdi predmet i preskočiti 17 osoba, što bi trebalo biti dovoljno za upis u Ginisovu knjigu rekorda. U nastavku vam donosimo dio atmosfere iz KSC “Mladost” Visoko.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE