PreporukaLikeFOTO / Zelengora by Enes Trnčić

FOTO / Zelengora by Enes Trnčić

Nekadašnji stalni član prve postave Radija Q, a danas povremeni saradnik portala Visoko.co.ba i zaljubljenik u prirodu Enes Trnčić boravio je na planini Zelengori koja se nalazi u sastavu Nacionalnog parka Sutjeska. Ovom prilikom zabilježio je i desetak fotografija koje je odlučio podijeliti sa našim čitaocima.

 

Najviši vrh Zelengore je Bregoč (2.014 m), u centralnom dijelu planine. Bogata je brojnim izvorima bistre, pitke i hladne vode, te potocima i rijekama. Ukrašena je divljinom kanjona Hrčavke, Sutjeske i Jabušnice.

Iz istorije, Zelengora je najpoznatija po završnim borbama iz Bitke na Sutjesci, u junu 1943.godine.

Enes Trnčić / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE