NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Završe...

(FOTO) Završena izgradnja jedan i po kilometar obaloutvrde i zemljanih mostova u parku Ravne 2

Veliki infrastrukturni projekat Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ i privrednog društva ‘Bosanske piramide d.o.o.’ o izgradnji obaloutvrde na dva potoka u parku ‘Ravne 2’ je napokon završen 4. novembra 2022. godine. Nakon godinu dana intenzivnih radova, završena je izgradnja gotovo jedan i po kilometar obaloutvrde i zemljanih mostova, na dva potoka u dvije doline u parku.

Ovime je trajno riješena zaštita od bujičnih kiša i poplava, a dobijen je uređen prostor uz koji će biti postavljene nove klupe i stolovi za posjetioce. Ujedno su postojeće trošne drvene stepenice, koje vode ka bini za yogu u Magičnoj šumi, zamjenjene sa kamenim stepenicama.

Kompletan projekat je u potpunosti finansiralo Fondacijino privredno društvo, budući da nije bilo interesa viših nivoa vlasti za sufinansiranjem. Vrijedni tim Fondacije je na ovaj način unaprijedio izgled parka kao najatraktivnije turističke destinacije u Zeničko-dobojskom kantonu i jednu od pet najposjećenijih lokacija u Bosni i Hercegovini.

Visoko.co.ba/AP BPS

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.