Home Foto Korner FOTO: Završen MMS festival, već ove sedmice nastavak aktivnosti

FOTO: Završen MMS festival, već ove sedmice nastavak aktivnosti

0
FOTO: Završen MMS festival, već ove sedmice nastavak aktivnosti
Izložba Walls, HAD ekipe; Foto: Almin Tabak

Nakon sjajna tri dana prepuna sporta, kreacije i umjetnosti, te što je najvažnije dobre zabave, večeras je u bivšem silosu kompanije Klas d.d. zvanično završen treći po redu festival kreacije i umjetnosti Many Men Show 2015. – Kulturpoint.

U prethodna dva dana koja su bila prepuna zanimljivih radionica, izložbi i naravno koncerata i party-ja posjetioci festivala mogli su uživati u zaista dobroj i prijatnoj zabavi, uz najpozitivnije MMS društvo u gradu, a tokom današnjeg dana svi oni koji su odlučili posjetiti MMS imali su priliku da uživaju u sportu, projekciji filmova i finalnoj izložbi.

Treći dan festivala počeo je, najprije, bike tour-om koji je predvodio iskusni biciklista Avdo Aždajić, a sam bike tour vozio se na relaciji Visoko-Kraljeva Sutjeska-Visoko. Nakon bike toura uslijedila je cjelodnevna pauza, u sklopu koje su se članovi organizacionog i volonterskog tima MMS festivala družili uz roštilj u Udruženju mladih pozitivaca. Poslije ove zabave u Gradskom kinu Visoko uslijedila je projekcija filmova MaKpro produkcije, TV Furda produkcije i PCRC/Pinch produkcije, dok je paralelno odigravan i street basketball challenge na košarkaškom terenu iza KSC “Mladost”, a u okviru kojeg su nastupile ekipe: Grobari, Naša kuća, Sorga, Svejedno, Zebre i No name. Na kraju turnira prvo mjesto osvojila je ekipa Grobari sjajnom igrom i zalaganje, a odmah iza njih slijede ekipe Sorga, na drugom mjestu i ekipa Zebre, na trećem mjestu.

Nakon dugog dana cijeli festival preselio se u industrijsku zonu Ozrakovići gdje je u napuštenom silosu fabrike Klas d.d. predstavljena prva wallcut izložba na Balkanu, a koju je vrijedno prethodnih nekoliko mjeseci spremala HAD ekipa, sastavljena od umjetnika Muhamed Bešlagić – Hamo, Anel Lepić i Damir Sarač. Ova izložba je bila i posljednji događaj koji je održan u okviru najavljenog programa festivala kreacije i umjetnosti Many Men Show, te su PR manager festivala, Enes Hodžić i voditelj programa izložbe, Lejla Bečar u svojim govorima zatvorili festivalska vrata ove godine.

Ali ipak, MMS ekipa ove godine ne zatvara svoja vrata, nego će se aktivnosti vezane za festival Many Men Show nastaviti i u toku ove sedmice, prvenstveno uz izložbu Mirze Smajlovića pod nazivom “Tragovi”, a kojom je otvoren festival i koja će biti postavljena još narednih mjesec dana u Zavičajnom muzeju Visoko. Također, pored ove izložbe biti će otvorena i izložba HAD ekipe pod nazivom “Walls” u silosu koji se nalazi u Ozrakovićima, a koja će biti otvorena do petka.

I na kraju, zasigurno najzanimljiviji događaj ove sedmice biti će izložba slika nastalih za vrijeme dječije radionice “Slike plesa”, a koje su naslikala djeca koja su umazana bojom plesala na bijelom platnu tokom ove radionice u subotu. Izložba pod nazivom “Slike plesa” biti će otvorena u četvrtak od 19:00 sati, u galeriji Likum76, te su naravno svi oni koji vole djecu i umjetnost, ali i drugi građani pozvani da posjete galeriju u četvrtak.

A dok očekujemo naredne MMS aktivnosti donosimo nedjeljnu fotogaleriju sa posljednjeg dana festivala…

Komentari

komentara