Lokalne TemeKultura(FOTO) Započele aktivnosti u okviru Dana Zaima Muzaferije, večeras svečano otvorenje

(FOTO) Započele aktivnosti u okviru Dana Zaima Muzaferije, večeras svečano otvorenje

Programskim aktivnostima, u srijedu je započela manifestacija “Dani Zaima Muzaferije”, a kako to već tradicionalno biva, kao prvi sadržaj, u Zavičajnom muzeju su održani vernissage razgovori povodom izložbe “Zlatno doba bh. slikarstva”. Nakon toga, u foajeu Kulturnog centra Altindag-Visoko otvorena je izložba crteža Nedžada Begovića “CrtARTrije”, a koju su otvorili autor Nedžad Begović i predsjednik Udruženja “Ars Tragovi” Rasim Kadić. Poslije izložbe, u velikoj sali Kulturnog centra upriličeno je prikazivanje dokumentarnog filma “Braća Musemić”, a koji potpisuju autor Edin Isanović i reditelja Nihad Ušanović.

Zvanično otvorenje 20. po redu manifestacije “Dani Zaima Muzaferije” zakazano je za večeras u 18:30 sati u Zavičajnom muzeju u Visokom.

Pogledajte foto galerije sa sadržaja koji su održani u srijedu u Visokom.

Visoko.co.ba/Neven K/Dani Zaima Muzaferije FB


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE