NaslovnicaLokalne TemeFOTO / Za sva...

FOTO / Za svaku osudu: U haremu Tabačke džamije, koja je nacionalni spomenik BiH, gomila otpada

Visoko je kroz svoju historiju između ostalog poznato i po trgovini, a također bh. javnosti je poznato da desetljećima zadnje sedmice jula u centru čaršije se okupe trgovci iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, i da na tradicionalnom visočkom vašaru neko nudi odjeću, neko obući, drugi pak tašne, peškire, zavjese, igračke, razne sitnice za kuću, a u ljetnim baštama se može počastiti i pečenjem.

Kao i svake godine nakon što vašarski dani ili manifestacija Visočko ljeto završe “svoj posao” u Visokom, iza mnogobrojnih posjetilaca i prodavača koji borave u našem gradu  ostaju gomile otpada, ali da se taj otpad “odlaže” u haremu Tabačke džamije koja je, podsjećanja radi, 7. oktobra 2003. godine proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine – to je za svaku OSUDU i još nije zabilježeno.

Međutim, kao što možemo vidjeti na fotografiji koju smo dobili od našeg čitatelja, sinoć je ekološki nesavjesna osoba i neko ko nema trunke poštovanja prema Tabačkoj džamiji ostavio gomilu otpada u haremu ovog nacionalnog spomenika BiH.

Nažalost, i ovo je Visoko!

Redakcija / Visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.