ZDKPolitikaFOTO / Vlada i Skupština ZDK obilježavaju 1. mart - Dan nezavisnosti...

FOTO / Vlada i Skupština ZDK obilježavaju 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Vlada i Skupština Zeničko-dobojskog kantona nizom prigodnih aktivnosti i manifestacija obilježavaju 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

zdk.ba

Premijerka Amra Mehmedić, predsjedavajući Skupštine Dejan Kovačević i ministar za boračka pitanja Adnan Sirovica jutros su upriličili tradicionalni svečani prijem i druženje s predstavnicima krovnih boračkih organizacija iz ovog kantona proisteklih iz Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća odbrane.

Delegacija Vlade i Skupštine potom je položila cvijeće i odala počast na Spomen kosturnici “Papirna” te Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima “Kameni spavač” u Zenici, gdje je centralnu manifestaciju organizirao Grad Zenica.

Premijerka Mehmedić čestitala je građanima Dan nezavisnosti, naglasivši da svi nivoi vlasti trebaju da sarađuju i rade skupa za prosperitet domovine Bosne i Hercegovine.

-BiH je divna zemlja u kojoj živimo svi skupa, živjeli smo ranije i živjet ćemo u budućnosti. U tom smislu treba da šaljemo poruke da su se građani ove zemlje 1992. godine opredijelili za jedinstvenu BiH i to je nešto što trebamo da cijenimo i poštujemo, kako u vremenu iza nas tako i u budućnosti. To je naša država i trebamo svi zajedno da obilježavamo ovaj veliki praznik – rekla je premijerka ZDK.

Povodom Dana nezavisnosti BiH, Skupština Zeničko-dobojskog kantona večeras će u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održati svečanu akademiju.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE