Foto Korner(FOTO) Visoko u vrijeme koronavirusa: Puste ulice, parkovi, stadioni, aleje...

(FOTO) Visoko u vrijeme koronavirusa: Puste ulice, parkovi, stadioni, aleje…

Vrijeme koronavirusa donijelo je brojne promjene u životima ljudi na cijeloj planeti, a takvih promjena nije bio lišen ni naš grad. Nakon što je proglašena svjetska pandemija koronavirusa, te nakon što su uvedene brojne zabrane kretanja u našoj zemlji u cilju prevencije širenja koronavirusa, ulice su preko noći postale prazne.

Ovih dana prazni parkovi, ulice, sportska borilišta i aleje uopće nisu neobičan prizor, budući da mnogi građani ostaju u svojim domovima, u želji da sačuvaju svoje, ali i zdravlje svojih najbližih.

I vrlo je važno da se svi pridržavamo uputstava nadležnih službi koje nam kažu da treba da ostanemo u svojim domovima, pojačano vodimo računa o ličnoj higijeni i higijeni mjesta na kojima boravimo, te da budemo strpljivi i pažljivi dok vanredna situacija traje.

A dok sve to traje i dok svi u svojim domovima čekate na priliku koja će, nadamo se, doći uskoro, da izađete na ulice Vašeg grada, mi Vas vodimo u kratku šetnju fotografijama kroz ulice Visokog.

I ne zaboravite, još jednom, u ovim trenucima svi moramo pokazati svoju solidarnost. Poštujte naredbe i savjete stručnih osoba u vremenu kada je prevencija najbolji mogući lijek u borbi protiv koronavirusa. Ne zaboravite, ostanite kući i ne izlazite osim u slučajevima prijeke potrebe.

Svakako, sve informacije u vezi sa koronavirusom na našem portalu potražite na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Redakcija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE