(FOTO) Visočkim prvačićima uručene školske knjige

Početak nove školske godine bio je svečan, posebno za najmlađe školarce – prvačiće, za koje je u visočkim osnovnim školama upriličen prijem, ali i uručenje školskih knjiga koje su zajedničkim snagama obezbijedili Grad Visoko, kompanija „Prevent“ i izdavačka kuća „Vrijeme“. Školarce je prvog dana njihovog boravka u školi posjetio i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je zajedno s njima, nastavnicima i roditeljima, podijelio radost prvog školskog dana.

– Zahvaljujući Gradskoj upravi, kompaniji „Prevent“ kao i izdavačkoj kući „Vrijeme“, obezbijedili smo školske knjige za naše prvačiće. Ovo je samo skroman doprinos njima i njihovim roditeljima, ali je puno značajniji taj znak pažnje prema njima, da im pokažemo da mogu da računaju na nas, ali i da pokažemo zajedništvo koje stvaramo i pravimo između Gradske uprave i naših privrednika, koji na svakom koraku pružaju neizmjernu podršku svemu što radimo. Ovu priliku koristim i da čestitam našim najmlađim sugrađanima polazak u školu, da im poželim da budu i ostanu ovako lijepi i pametni, ali čestitke i njihovim roditeljima na ovom jako važnom koraku u životu. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Školarce su zajedno sa gradonačelnikom obišli i predstavnici kompanija koje su dio ovog značajnog projekta, a u svim školama su priređeni i prigodni programi, kojima je obilježen prvi školski dan visočkih prvačića.

U šest osnovnih škola na području Grada Visoko upisano je 383 prvačića. Najviše upisanih prvačića ima Osnovna škola „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre i to 130, zatim OŠ „Safvet – beg Bašagić“ 88, OŠ „Kulin ban“ 78, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Veliko Čajno 39, OŠ „Alija Nametak“ Buci 28 i OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Dobrinje 20.

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.