Lokalne Teme(FOTO) Visočki vatrogasci ponovo na terenu

(FOTO) Visočki vatrogasci ponovo na terenu

Očigledno je da je dolazak ljepšeg i toplijeg vremena, tradicionalno, nažalost donosi i mnogo više posla visočkim vatrogascima. Zbog nesavjesnih pojedinaca svakodnevno se bilježe brojni požari na području Visokog, a apeli koji su upućeni putem medija očigledno nisu donijeli željeni rezultat.

Tako su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko u subotu imali još jednu tešku intervenciju i to u 12:20 sati, a u pitanju je gašenje požara niskog rastinja u visočkoj ulici Rašidovića (Kula). Požar se proširio, zbog jakog vjetra, prema naselju Križ te je prijetio obližnjim kućama. Požar je uspješno ugašen u 13:30 sati, a na njegovom gašenju je učestvovalo 7 vatrogasca.

Također, PVJ Visoko je u 16:35 sati izašla na gašenje šumskog požara u rejonu Ravni – mjesto Lađice. Požar je uspješno ugašen, a u gašenju su učestvovala trojica vatrogasca.

Visoko.co.ba/PVJ Visoko/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE