NaslovnicaFoto KornerFOTO: Visočki...

FOTO: Visočki gimnazijalci otputovali na maturalnu ekskurziju

Buduća 52. generacija maturanata Gimnazije “Visoko”, odnosno, učenici koji su ove školske godine upisali 4. razred visočke gimnazije, otputovali su večeras na svoje posljednje razredno druženje. Kako je to tradicija već godinama visočki gimnazijalci otisnuli su se večeras put Španije, tačnije put Lloret de Mara, gdje će boraviti za vrijeme svoje srednjoškolske ekskurzije.

Veliki broj roditelja i prijatelja večeras je ispratio svoje mezimce sa poligona iza KSC “Mladost” na desetodnevno putovanje koje će ih voditi preko Hrvatske, Slovenije, Italije, Monaka, Monte Karla i Francuske, sve do konačnog odredišta – Španije.

Pri odlasku direktor Gimnazije “Visoko”, Mirzet Hindija, za Visoko.co.ba je dao kratku izjavu povodom ovogodišnje ekskurzije učenika njegove srednje škole.

Mirzet Hindija, direktor Gimnazije "Visoko"
Mirzet Hindija, direktor Gimnazije “Visoko”

“Ove godine na maturalnu ekskurziju ispred Gimnazije “Visoko” putuje 85 učenika i 6 profesora, koji će biti njihovi vodiči i nadzornici tokom ovog putovanja. Večeras, dakle, krećemo iz Visokog, te ćemo putovati tokom cijele noći, a zatim tokom sutrašnjeg dana stižemo u Italiju, tačnije u Veneciju, gdje ćemo se zadržati u obilasku znamenitosti ovog grada, nakon čega ćemo prenoćiti u Lido di Jesolu. Poslije toga, u nedjelju ujutro krećemo dalje, preko Italije i Francuske, te očekujemo da ćemo u ponedjeljak popodne stići na konačno odredište, u španski Lloret de Mar.

U Lloret de Maru ćemo se zadržati 5 dana, te naredne subote, kako je zakazano i prema planu i programu, krećemo nazad i tom prilikom ćemo obići Cannes u Francuskoj, te Monako i Monte Karlo. Očekujemo da ćemo se vratiti u Visoko u nedjelju, 20. 9., otprilike u popodnevnim časovima.”

Redakcija Visoko.co.ba želi svu sreću učenicima Gimnazije “Visoko” na ovom tradicionalnom maturalnom putovanju, te se nadamo da će se dobro provesti i odmoriti, što će biti priprema za posljednju srednjoškolsku godinu u gimnazijskim klupama.

Vi, dragi naši čitaoci, ne propustite da pratite vaš portal Visoko.co.ba i u narednim danima kada ćemo vam donositi javljanje uživo sa ovog putovanja, odnosno, iz gradova u koje budu svraćali učenici Gimnazije “Visoko”.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa ispraćaja učenika na maturalnu ekskurziju.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.