FOTO / Visočki aeromodelari na “KRKA CUP-u 2022”

„KRKA CUP 2022 – tradicionalno takmičenje vazduhoplovnih modelara u organizaciji aerokluba Krka Novo Mesto, a koje se boduje za Svjetski kup FAI-a međunarodne vazduhoplovne federacije i ove godine je održan 15. i 16. oktobra na terenu Šentjernej kod Novog Mesta u Sloveniji u klasama F1ABC.

Konkurencija je i ove godine bila izuzetno jaka iz 14 zemalja regije i centralne Evrope uz participaciju više od 60 takmičara. Učešće su uzeli i takmičari iz Bosne i Hercegovine iz aeroklubova Izet Kurtalić Visoko i Krila Sarajeva iz Sarajeva. Iz našeg visočkog aerokluba u klasi F1B modeli na pogon gumom – gumenjaci Faruk Čabaravdić je u juniorskoj kategoriji osvojio prvo mjesto i maksimalni broj bodova što ga trenutno dovodi i na prvo mjesto u poretku FAI (www.fai.org) Svjetskog kupa za juniore u ovoj klasi. U prošloj 2021. godini je već napravio izvrstan rezultat završivši na drugom mjestu u konačnom poretku Svjetskog kupa.

U seniorskoj kategoriji Malik Čabaravdić je osvojio solidno peto mjesto, a iz aerokluba Krila Sarajeva su nastupili Alen Halak i Azem Diver.

Do kraja godine i konačnog rangiranja u poretku Svjetskog kupa nije ostalo još puno takmičenja tako da se nadamo da će ovakav poredak ostati do samog kraja.“

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.