Lokalne TemePozitivno VisokoFOTO / Visočani posjetili najpoznatiji europski festival minerala, fosila i dragog kamenja:...

FOTO / Visočani posjetili najpoznatiji europski festival minerala, fosila i dragog kamenja: Magični svijet dragulja u rukama ljudi

Udruženje istraživača i ljubitelja minerala “Gorski kristal” iz Visokog ove godine organiziralo je izlet na 56. sajam minerala, fosila, dragog i poludragog kamenja, koji je održan od 25. do 27. oktobra u Minhenu.

Riječ je o najvećem sajmu ove vrste u Europi, a na sajmu su bili izlagači iz 60 zemalja, na oko 1.200 štandova.

Na ovom vodećem europskom sajmu minerala okupljaju se svjetski stručnjaci i kolekcionari, kao i amaterski minerolozi istraživači sa svih kontinenata, kako bi izložili svoje eksponate i razmijenili iskustva o ovom čarobnom svijetu dragulja.

“Zaista je divno bilo vidjeti svu tu ljepotu, koju je vrlo teško opisati riječima, pa smo zato napravili nekoliko fotografija kako bi barem jedan dio ovog čarobnog svijeta prenijeli vašim čitateljima”, poručili su iz UG “Gorski kristal” Visoko.

 

Visoko.co.ba/UG “Gorski kristal” Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE