NaslovnicaFoto KornerFOTO: Visočan...

FOTO: Visočani otputovali u Španiju na međunarodni “Granollers Cup 2015”

Visočani, koji tradicionalno, već dugi niz godina putuju u Španiju, predvođeni visočkim rukometnim stručnjakom Zdenkom Antovićem, na odigravanje međunarodnog rukometnog turnira za mlade “Granollers Cup”, danas su ispred Franjevačkog samostana Visoko otputovali prema Španiji, tačnije prema Barceloni, kako bi se pridružili još jednom karavanu Granollers Cup-a.

Na ovogodišnjem međunarodnom rukometnom turniru “Granollers Cup 2015” učestvuje 346 ekipa sa preko 7000 takmičara i članova ekipa, koji će biti razvrstani u 10 kategorija, sa svih kontinenata, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Među ovom masom klubova naći će se i ekipa Franjevačke klasične gimnazije Visokoa, sa 37 dječaka i 6 članova rukovodstva iz BiH, na čijem čelu je visočki stručnjak Zdenko Antović, redovni gost i osvajač pehara Granollers Cup-a.

Ekupa Franjevačke klasične gimnazije će nastupati u Grupi H, sa timovima Combo Kolumbija, USURBIL Švedska, Zaragoza, Barbera i Montemelo (posljednje tri Španija).

Satnica kvalifikacionih utakmica:

25. juna u 12:20;

26. juna u 15:00 i 19:40;

27. juna u 11:00 i 14:20.

Tri prvoplasirane ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje počev od 1/16 finala. Rukometna ekipa Franjevačke gimnazije Visoko imat će priliku igrati u Olimpijskoj dvorani u Granollersu, koja ima kapacitet 8.000 mjesta. Interesantno je da će igrati i utakmicu sa ekipom Combo iz Kolumbije i to u subotu 27. juna 2015. sa početkom u 19:40 sati.

Nakon ukraja putnika i stvari, prije nešto više od sat vremena, autobus za Barcelonu, odnosno, za Granollers Cup je krenuo iz Visokog, na putovanje koje traje 9 dana, od 21. do 30. juna.

Ekipa redakcije Visoko.co.ba želi svu sreću na ovom putovanju i na samom turniru ekipama koje predstavljaju naš grad i treneru Zdenku Antoviću, a detaljniju fotogaleriju sa polaska na ovo putovanje pogledajte na facebook stranici TV Vi-net.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.