Lokalne Teme(FOTO/VIDEO) Svečano otvorena tradicionalna izložba "Mali format" u Visokom

(FOTO/VIDEO) Svečano otvorena tradicionalna izložba “Mali format” u Visokom

U petak, 4. marta 2022. godine, u visočkoj Galeriji “Likum '76” svečano je otvorena tradicionalna izložba “Mali format”, koja je ove godine okupila oko 70 umjetnika. U pitanju je redovna, selektivna izložba Udruženja likovnih umjetnika BiH, koja uvijek nakon Sarajeva svoje prvo “zaustavljanje” ima u Visokom.

Zanimljivo je da je na otvaranju izložbe u Visokom bio prisutan i Miroslav Šetka, koji je osvajač nagrade “Roman Petrović” za ovosezonsko izdanje Malog formata. I ovogodišnji saziv Malog formata pruža jedan kvalitetan, značajan i vjerodostojan uvid u sve ono što se dešavalo protekle godine na savremenoj bh. likovnoj sceni.

U narednom videu pogledajte kako je izgledalo otvaranje izložbe u Visokom.

Također, možete pogledati i fotografije iz Galerije “Likum '76”:

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE