Lokalne Teme(FOTO/VIDEO) Svečano otvoren Trg Nikole Tesle u parku "Ravne 2"

(FOTO/VIDEO) Svečano otvoren Trg Nikole Tesle u parku “Ravne 2”

U parku “Ravne 2” u Visokom svečano je otvoren Trg Nikole Tesle sa bistom u prirodnoj veličini ovog briljantnog uma, čiji patenti pokreću današnju ekonomiju i tehnologiju. Autor biste je magistar kiparstva Damir Šabić iz Sarajeva, a prije samog otvorenja, prisutnima su se obratili gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, zatim ministrica finansija u Vladi ZDK Dženana Čišija, ataše za kulturu u Ambasadi Srbije u BiH Marko Rakić, kao i predstavnici Teslinih udruženja i fondacija iz Hrvatske i Srbije…

O Tesli su govorile i mlade učenice iz MSŠ “Hazim Šabanović” i Gimnazije “Visoko” Amela Kubat i Melika Hindija, dok je nakon svečanog presijecanja vrpce, upriličeno i premijerno prikazivanje filma “Nikola Tesla – Um koji vlada svetom” autorice Mirjane Prljević iz Beograda/Pariza.

Pogledajte kako je sve to izgledalo u parku “Ravne 2”.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE