FOTO&VIDEO: Promoviran novi album Armina Muzaferije: Ljubav je glavni kod i gorivo na koje čovjek radi

U sklopu večerašnje promocije, predstavljen je i spot za pjesmu "Teško vrijeme".

1063

Bh. pjevač Armin Muzaferija večeras je, u Domu oružanih snaga u Sarajevu, predstavio svoj drugi studijski album. Promociji su prisustvovali brojni prijatelji i kolege pjevača, među njima Hanka Paldum, Mirza Šoljanin, Dženan Jahić.

Drugi album Armina Muzaferije nosi naziv “Na srcu potpisan” i izlazi u izdanju Hayat produkcije, te donosi devet pjesama, od kojih je publika imala priliku čuti tri “Putujem”, “S tobom bez tebe” i “Sa tvojih usana”.

Prema riječima autora, album je nastajao četiri godine, a u njegovom stvaranju su mu pomagali saradnici Mahir Sarihodžić, Antonija Šola, Lejla A.Terović, Mensura Bajraktarević, Alen Lemešević…“

Autor je prilikom večerašnjeg obraćanja kazao kako naziv albuma “Na srcu potpisan” ima veliko značenje za njega.

“Svi mi u životu želimo biti sretni i nekako se zamaramo svim drugim, možda i nepotrebnim stvarima, a zaboravljamo koji je to glavni kod i gorivo na koje čovjek radi, a to je ljubav. Kad aktiviramo taj kod, dobijemo jednu potpuno drugačliju sliku svijeta. Treba se zapitati koja nam je svrha postojanja, je li to nešto prolazno ili smo u potrazi za jednom vječnom ljubavi jer nas jedino ona može učiniti sretnima”, poručio je Muzaferija.

Muzaferija je svoju karijeru proširio i na tursko tržište, gdje je čest gost na brojnim koncertima. Iz tog razloga se na njegovom novom albumu nalazi i verzija pjesme “Teško vrijeme” otpjevana na turskom jeziku.

U sklopu večerašnje promocije, predstavljen je i spot za pjesmu “Teško vrijeme”, urađen u Hayat produkciji.

https://www.youtube.com/watch?v=Jt0ddBdY8SA

Armin Muzaferija je rođen 1. decembra 1988. godine u Visokom, u muzičkoj porodici, a svoj je prvi nastup imao sa samo pet godina, nakon čega su uslijedili nastupi na brojnim muzičkim festivalima i takmičenjima mladih talenata.

Mladi je pjevač surađivao sa Harijem Varešanovićem, koji je autor i aranžer njegove kompozicije “Još te volim” s kojom je Muzaferija nastupio na festivalu “Melodije Mostara 2007” osvojivši drugu nagradu stručnog žirija. Za istoimenu pjesmu je urađen i video spot u “Hayat produkciji“.

Muzaferija je nastupao i na “Sunčanim Skalama 2007” u Herceg Novom, gdje je sa pjesmom “Povedi me” osvojio peto mjesto. Učestvovao je i na turneji “Veče sevdaha” u Zagrebu, Rijeci i Puli, bio je dio velike turneje u čast legendarnim Indexima, a učestvovao je i na prestižnom talijanskom festivalu Castrocaro 2009.

Armin Muzaferija svira i klavijature, a već duže vrijeme intenzivno radi na usavršavanju i školovanju glasa kod profesorice solo pjevanja Gordane Topić.

Njegov prvi album nosi naziv “Još te volim”.

Komentari

komentara