(FOTO/VIDEO) Postavljene žardinjere sa cvijećem i porukama na Kožarski most

Kako je bilo i najavljeno, u utorak je u Visokom organizovana realizacija akcije ukrašavanja Kožarskog mosta sa žaridnjerama i cvijećem, a na koje su svi zainteresovani mogli “ugravirati” određenu poruku. Akciju je organizovao Visočanin Faruk Šahinović i za veoma kratko vrijeme nadmašila je sva očekivanja. Kožarski most je sa ukupno 84 žardinjere dobio mnogo ljepši izgled, a svi oni koji su učestvovali u ovoj akciji mogli su na simboličan način na postave svoju žardinjeru na most. Za srijedu je najavljeno postavljanje žardinjera, njih ukupno 33, na Varoški most. Inače, akcija je odrađena u koordinaciji sa JKP Gradska groblja i kako je naveo Šahinović, sličnih akcija za uljepšavanje grada biće još u skorijoj budućnosti.

U nastavku pogledajte video sa ovog događaja sa izjavom Faruka Šahinovića:

Pogledajte i snimak dronom koji je napravio naš saradnik Bojan Krajišnik:

Fotogalerija:

Visoko.co.ba/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.