BiHPromoFOTO / VIDEO: „Oživite“ bilbord, majicu i razglednicu, pa popijte Zlatnu džezvu...

FOTO / VIDEO: „Oživite“ bilbord, majicu i razglednicu, pa popijte Zlatnu džezvu sa Amrom i Edinom Džeko

Kompanija Vispak, AR bilbordima u većim bh. gradovima, najavila je nastavak svoje kampanje za Zlatnu džezvu, u kojoj su glavni protagonisti Edin i Amra Džeko. Pored bilborda, Vispak je stare dobre razglednice i majice, uz pomoć proširene stvarnosti, pretvorio u video monitore na kojima možete pogledati novu reklamu Zlatne džezve. Dovoljan vam je samo mobilni telefon.

Ova kampanja predstavlja značajan marketinški korak naprijed za Vispak i njen brend Zlatna džezva. AR  (Augmented reality) kampanja je postavljena u vidu bilborda širom Bosne i Hercegovine, pružajući potrošačima i građanima jedinstven marketinški doživljaj. Kroz ovu kampanju, posmatrači imaju priliku da “ožive” fotografiju sa bilborda, razglednice ili majice koristeći svoje mobilne uređaje i pogledaju video spot. Dovoljno je samo da mobilni telefon sve vrijeme bude usmjeren ka okviru razglednice koja se nalazi na vizualu i da se prate kratke i jasne upute.

„ Ovo je prva AR kampanja u BiH i ponosni smo na tu činjenicu. AR proširena stvarnost (Augmented reality) omogućava da iskusite interaktivno okruženje u kome su objekti iz stvarnog svijeta poboljšani kompjuterski generisanim perceptivnim informacijama, uključujući slike, tekst, zvuk, vibracije…Vispak je uvijek pridavao posebnu pažnju inovacijama, a ova AR kampanja predstavlja još jedan dokaz naše posvećenosti pružanju najboljeg mogućeg iskustva našim potrošačima. Kroz korištenje napredne tehnologije proširene stvarnosti, želimo da našim kupcima pružimo jedinstvenu interakciju sa našim proizvodom i istovremeno ih zabavimo.“ – navodi Zerina Čolaković, direktorica marketinga i razvoja kompanije Vispak.

Iz Vispaka navode kako je ova AR kampanja za Zlatnu džezvu samo početak njihovog inovativnog pristupa u marketinškoj industriji. Vispak će nastaviti da istražuje nove tehnologije i načine kako bi unaprijedio marketinške strategije i pružio nezaboravna iskustva svim svojim potrošačima


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE