NaslovnicaLokalne Teme(FOTO/VIDEO) ...

(FOTO/VIDEO) Održana promocija Udruženja “Nismo same” iz Visokog

U Kulturnom centru Altindag u Visokom u utorak je održana promocija Udruženja “Nismo same” iz Visokog. U prepunoj sali KC-a prisutnim su se, između ostalih, obratili jedna od osnivačica Udruženja, dr. Aida Lopo, zatim gradonačelnik Mirza Ganić, Aida Babić, Faketa Begović, prim.dr. Harun Drljević, prof. dr. Alma Mekić Abazović, direktor Doma zdravlja Visoko Zlatko Handžić i drugi. U muzičkom dijelu su nastupili Nejra Musić i Armin Muzaferija, dok su se putem video poruka obratile u brojne poznate ličnosti iz Visokog i BiH.

Udruženje “Nismo same” Visoko osnovano je 5. januara 2023. godine s ciljem pružanja psihološke pomoći i podrške u ostvarivanju materijalnih i drugih zakonskih prava oboljelih i liječenih od tumora, pokretanja inicijativa za veći broj dostupnih uređaja za pregleda dojki (UZV aparat i mamograf), ukazivanja na važnost preventivnih pregleda, brige o vlastitom zdravlju te pomoći u poboljšanju kvaliteta života oboljelih i liječenih od tumora. Također, kroz aktivnosti Udruženja radiće se na unapređenju zdravstvene kulture te pozitivnog uticaja s ciljem boljeg i kvalitetnijeg zdravlja građana.

Pogledajte fotografije i video sa promocije:

Visoko.co.ba/Ajla Čaušević/Neven Krajišnik

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.