Lokalne Teme(FOTO/VIDEO) Obilježen 69. rođendan visočkog rukometa

(FOTO/VIDEO) Obilježen 69. rođendan visočkog rukometa

19. februara 1954. formirano je Srednjoškolsko sportsko društvo “Mladost” sa svojom rukometnom sekcijom, koja se već te godine takmičila za prvaka BiH u okviru Rukometnog saveza BiH. Ovaj dan, upisan u Ljetopisu Realne gimnazije Visoko, smatra se danom rađanja visočkog rukometa.

Tim povodom, u nedjelju je Rukometni klub “Bosna Veterani” organizovao tradicionalno obilježavanje tog datuma i to prigodnom izložbom u holu Franjevačke klasične gimnazije, a prisutnima su se ispred organizatora obratili Mirza Handžić i Zdenko Antović. Također, fra Stipo Alandžak je govorio uime domaćina, dok su se prigodnim riječima obratili gradonačelnik Visokog Mirza Ganić i dr. Semir Osmanagić. Priliku da govori skupu imao je i 87-godišnji Sead Burić, član prve generacije visočkog kluba, koji je i ovoga puta specijalno zbog godišnjice, stigao iz Brčkog. Uručene su i prigodne zahvalnice i priznanja, a druženje je nastavljeno u restoranu FKG-a u Visokom.

U nastavku možete pogledati kako je sve to izgledalo u nedjelju u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom.

Fotogalerija:

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE