NaslovnicaLokalne Teme(FOTO/VIDEO) ...

(FOTO/VIDEO) Gimnazija “Visoko” svečano obilježila Dan škole

Gimnazija “Visoko” je u ponedjeljak, 30. maja, svečano obilježila svoj Dan škole. Obilježavanju su prisustvovali brojni gosti, a između ostalih, bivši i penzionisani profesori, predstavnici javnih ustanova i preduzeća, privrednici koji pomažu rad Gimnazije, kao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić. U svom obraćanju gradonačelnik Ganić je istakao da je Grad Visoko, uz privrednike, uvijek bio partner u radu Gimnazije i da će tako biti i u budućnosti.

Direktor Gimnazije Samir Purišević se također obratio prisutnim te uručio zahvalnicu gradonačelniku Ganiću za podršku i unapređenje odgojno-obrazovnog rada. Učenici Gimnazije su sa svojim profesorima pripremili raznovrstan program, a sve je završeno dodjelom priznanja i zahvalnica.

Najavljeno je da će 22. juna u Kulturnom centru Altindag biti održana svečana akademija te promocija maturanata, kojom prilikom će biti proglašen i učenik generacije. Treba još dodati da su u ovu školsku godinu u Gimnaziju Visoko ukupno upisana 292 učenika, koji su bili raspoređeni u 14 odjeljenja.

Fotogalerija sa Dana škole:

Visoko.co.ba/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.