Lokalne Teme(FOTO/VIDEO) Badnji dan u Hramu sv. Prokopija u Visokom

(FOTO/VIDEO) Badnji dan u Hramu sv. Prokopija u Visokom

Pravoslavni vjernici danas obilježavaju Badnji dan, dan kojim se najavljuje jedan od najvećih hrišćanskih praznika – Božić. Badnji dan se obilježava tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka i liturgijama u hramovima, a sve povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista.

Tako je i ovoga puta bilo u Hramu sv. Prokopija u Visokom, gdje je u prisustvu 15-ak vjernika paroh visočki protojerej Miljan Rađenović služio molitvu. Nakon održane molitve, izvršeno je nalaganje badnjaka ispred visočkog hrama, a protojerej je uputio i božićnu čestitku svim pravoslavnim vjernicima.

U nastavku pogledajte video i fotografije iz Hrama sv. Prokopija u Visokom.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE