Lokalne TemeSport(FOTO) Veliki uspjeh mlade Sumeje Ganić u Sarajevu!

(FOTO) Veliki uspjeh mlade Sumeje Ganić u Sarajevu!

Prvenstvo BiH za kadete i kadetkinje u gađanju zračnim oružjem, standard vazdušnom puškom i pištoljem, održano je 14.05.2023. godine na strelištu u sportskoj dvorani “Goran Čengić” u Sarajevu. Nastupilo je 114 strijelaca, od čega kadeta 55 i kadetkinja 59, iz 18 bh. streljačkih klubova. Takmičenje se održalo na elektronskim metama “SIUS Ascor” na 10 metara na 20 streljačkih mjesta po streljačkim pravilima ISSF.

Veliki uspjeh postigla je visočka kadetkinja Sumeja Ganić pobjedom u disciplini zračni pištolj kadetkinje pojedinačno! Ovom pobjedom je postala najuspješnija pištoljašica u BiH u 2023. godini, jer je i seniorska prvakinja BiH za 2023. godinu i bronzana na Juniorskom prvenstvu BiH za 2023. godinu! Uspješni su bili i kadeti zračna puška (Čato Bekir, Ahmić Emin i Frljak Malik) koji su osvojili treće mjesto ekipno.

REZULTATI:

Kadetkinje pojedinačno:

1.Ganić Sumeja SK Visoko
2.Rakić Sofija SK TRB Bijeljina
3.Trifković Marija SK TRB Bijeljina

Zračna puška kadeti:

1.SK Sarajevo
2.SK Geofon Teslić
3.SK Visoko

Čato Bekir je usvojio četvrto mjesto pojedinačno.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE