NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Uspješ...

(FOTO) Uspješna turneja RK “Bosna Veterani” u Salzburgu

RK “Bosna Veterani” Visoko su u periodu od 02. do 06.02.2023. boravili na turneji u Salzburgu te su odigrali utakmice sa domaćinima HC Salzburg (rezultat 23:23) i SCTV Ferlach (rezultat 14:12 u korist domaćina).

“Pored odigravanja utakmica, osnovni cilj turneje je bio uspostavljanje prijateljskih odnosa i buduće saradnje veteranskih klubova, što smo na kraju i uspjeli, jer smo dobili potvrdan odgovor od HC Salzburg na poziv da učestvuju na turniru koji će se održati u Visokom 2024. godine, kada se obilježava 70 godina postojanja rukometa u Visokom. Također nas raduje i činjenica da smo upoznali veliki broj novih prijatelja i sportskih radnika tokom turneje, kako Austrijanaca tako i ljudi sa prostora Balkana. Dalji ciljevi turneje su bili promocija grada Visoko, kako sportska, tako i turistička, gdje smo prezentovali naš grad dijeljenjem promotivnih flayera i video prezentacije kao turističku destinaciju koju treba posjetiti i vidjeti sve destinacije koje naš grad nudi, među njima su piramide u Visokom, kompleksi tunela, park Ravne 2, Stari grad Visoki, krunidbeno mjesto kralja Tvrtka Kotromanića II, Mile u Arnautovićima itd”, poručili su visočki rukometni veterani.

Posebnu zahvalnost RK “Bosna Veterani” Visoko upućuje našem sugrađaninu Arminu Mušiji koji živi i radi u Salzburgu i njegovoj porodici, koji su ih toplo primili i ugostili u Salzburgu te im dosta pomogli u organizaciji i realizaciji ove turneje, upoznavanju Salzburga i njegove bogate historije. Isto tako, veterani se zahvaljuju sponzorima i prijateljima RK “Bosna Veterani” koji su pomogli da se turneja uspješno realizuje.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.