NaslovnicaFoto KornerFOTO: Uprilič...

FOTO: Upriličeno svečano otvorenje novog administrativnog odjela u Policijskoj stanici Visoko

Danas je, u prostorijama Policijske stanice Visoko, uz prisustvo velikog broja zvanica iz Visokog i cijelog Zeničko-dobojskog kantona, upriličeno svečano otvorenje renoviranog administrativnog odjela PS Visoko.

Nakon više od 2 mjeseca izvođenja radova na proširenju, renoviranju i opremanju administrativnog odjela PS Visoko danas je svečano u rad pušten kompletan administrativni odjel, koji će u narednom periodu služiti građanima Visokog i koji bi, nakon renoviranja, trebao povećati svoje radne kapacitete.

Podsjećanja radi kazat ćemo da je ovaj provedeni projekat imao ukupnu vrijednost preko 200.000 KM i da je proveden od Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, u saradnji sa Vladom ZDK i Općinom Visoko.

Na samom otvorenju prisutnima se obratio ministar unutrašnjih poslova ZDK, Hajrudin Žilić.

Hajrudin Žilić, ministar unutrašnjih poslova ZDK
Hajrudin Žilić, ministar unutrašnjih poslova ZDK

“Ovom prilikom želim podsjetiti da je MUP ZDK prije 7 godina, uz podršku Vlade ZDK, odlučio da se administrativni odjeli, zbog finansijskih razloga, prave u prostorijama koje su vlasništvo MUP-a ZDK, a ne u prostorijama poštanskih operatera, kako je do tada bio slučaj. Od tada smo krenuli u realizaciju ovih projekata, među prvima u Bosni i Hercegovini, te smo i na početku tog cjelokupnog projekta, tačnije 2010. godine, već rekonstruirali visočki administrativni odjel MUP-a ZDK. Do danas svih 12 administrativnih jedinica MUP-a ZDK su sve u prostorima ministarstva i to je posebno zadovoljstvo za nas, budući da su time načinjene velike uštede za naš budžet. Danas evo prisustvujemo otvorenju novog visočkog administrativnog odjela, te ja izražavam iskrene nade da će ovaj odjel funkcionisati za dobrobit i na opće zadovoljstvo svih građana Visokog, ali i uposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, kako bi na što efikasniji način sve zadatke izvršavali na vrijeme.” – kazao je ovom prilikom ministar Žilić, dodavši:

“Još jednom se zahvaljujem svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, a posebno Vladi ZDK, koja je imala razumijevanje za nas, te izvođačima radova Arcon-in Zenica i Mušinbegović Visoko, koji su kvalitetno obavili sve zadatke.”

Projekat dogradnje i rekonstruiranja administrativnog odjela PS Visoko uvelike će pomoći građanima, budući da su kapaciteti sa dosadašnjih 5 šaltera prošireni na 9, ali su tu uključeni i dodatni sadržaji, kao što je pristup za osobe sa invaliditetom i “sistem brojeva”, koji će građanima olakšati pristup šalterima, istaknuto je na ovom skupu.

Prije samog otvorenja prisutnima se obratio i premijer Vlade ZDK, Miralem Galijašević, koji se u svom kratkom izlaganju zahvalio svim izvođačima radova i poželio sreću u daljem radu.

Miralem Galijašević, premijer Vlade ZDK
Miralem Galijašević, premijer Vlade ZDK

“Izražavam ovom prilikom zadovoljstvo da sam danas u Visokom povodom otvaranja ove šalter sale. Dakle, naša odluka da se opredijelimo na vlastite prostore se pokazala dobro, te smo iz sredstava prikupljenih radom šalter sala pronašli način da te šalter sale i rekonstruiramo. Ovo je još jedan pokušaj da budemo što bolja administracija i da budemo štedljivi, da se ponašamo racionalno sa budžetskim sredstvima, na naše ogromno zadovoljstvo. Zahvaljujem se svima koji su sa nama ovdje, koji nam pružaju podršku u radu, kao i svima onima koji su pomogli u idejnim i izvedbenim radovima na ovom projektu šalter sale, koju danas svečano otvaramo.” – kazao je premijer Galijašević u svom izlaganju.

Nakon završenih uvodnih riječi i predstavljanja samog projekta pristupilo se otvorenju samog administrativnog odjela PS Visoko, te je presjecanjem vrpce na ulazu i ozvaničen rad novog prostora za građane općine Visoko.

U nastavku možete pogledati fotogaleriju sa današnjeg otvorenja administrativnog odjela PS Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.