FOTO: Učenici OŠ “Kulin ban” pobjednici na današnjoj “Žogariji” u Visokom

1526
Zajednička fotografija svih učesnika današnjeg takmičenja u Visokom

Takmičenje učenika osnovnih škola u sportskim disciplinama i kvizu znanja, popularna Žogarija (Loptarija) posjetila je danas i Visoko. Iako je prvobitno bilo planirano da se takmičenja održe na sportskom igralištu OŠ „Kulin ban“ koja je bila i domaćin Žogarije, današnje takmičenje u organizaciji FACE TV održano je u KSC „Mladost“. Veliki broj učenika četiri visočke osnovne škole uživao je u druženju, sportskom takmičenju, ali i navijanju, a nakon četiri discipline najuspješnija je bila OŠ „Kulin ban“. Drugu poziciju zauzeli su mladi takmičari iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, treću poziciju je zauzela OŠ „Safvet-beg Bašagić“, dok su na četvrtom mjestu završili učenici OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“. Takmičenje je održano u četiri discipline: Igre spretnosti, fudbal 3 na 3, kviz znanja i kviz za profesore.

OŠ „Kulin ban“ će predstavljati našu općinu na državnom takmičenju, a pobjednička ekipa sa državnog takmičenja izborit će učešće na samom završnici na kojoj će učestvovati učenici iz devet zemalja.

Žogarija (Loptarija) je jedan od najvećih i najpoznatijih dječijih projekata u ovom dijelu Evrope. Ideja je potekla iz Slovenije prije 8 godina, dobila je podršku osnovnih škola i ministarstava, i vrlo brzo je postala sinonim za njegovanje sportskog duha i fair play igre. Danas se Žogarija održava u 9 zemalja: Slovenija, Italija, Austrija, Mađarska, Hrvatska,Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija.

Komentari

komentara