Lokalne Teme(FOTO) U Zavičajnom muzeju svečano otvorena izložba "Džamije Bošnjaka u Istanbulu"

(FOTO) U Zavičajnom muzeju svečano otvorena izložba “Džamije Bošnjaka u Istanbulu”

U organizaciji Gazi Husref – begove biblioteke Sarajevo, Medžlisa Islamske zajednice Visoko i Zavičajnog muzeja Visoko, u visočkom Muzeju je u ponedjeljak (6. maja) svečano otvorena izložba “Džamije Bošnjaka u Istanbulu”, a koja je posvećena 7. maju – Danu džamija. Na samom otvaranju prisutnima se obratila direktorica Zavičajnog muzeja Đenana Ganić, dok su o samoj izložbi govorili promotori – Edžnan ef. Hajrić, mr. Dženan Handžić i hfz. Hamza Lavić. Izložbu čine panoi sa fotografijama i opisima 11 džamija Bošnjaka koje se nalaze u Istanbulu.

Fotogalerija 2:

Visoko.co.ba/Ajla Č/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE