FOTO / U Visokom počeo nogometni kamp GNK Dinamo Zagreb

Na stadionu „Luke“ u Visokom počeo zvanični  nogometni kamp za BiH Građanskog nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba. Kamp je okupio preko stotinu učesnika koji dolaze iz preko 20 gradova i općina iz cijele naše zemlje, ali inozemstva: Francuska, Hrvatska, Norveška, Austrija… Sa mladim učesnicima kampa uzrasta od 2009. do 2015. godišta rade renomirani treneri zagrebačkog tima, a čija je akademija nogometa jedna od najuspješnijih i najprestižnijih u regionu, ali i Evropi.

Kamp se održava od 12 do 16 jula, a radi se na dva terena ekipe visočkih „karioka“ u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu.

Kamp je svečano otvorio trener Dinama, dobro poznato nogometno ime u okruženju, Milan Bošnjak a koji nam je o ovom kampu rekao, između ostalog, sljedeće:

-“Zanimanje za ovaj kamp je veliko i prijatno smo iznenađeni velikim interesovanjem mladih nogometaša iz cijele BiH, ali i brojnih evropskih zemalja. Znamo da je BiH pravo „vrelo“ nogometnih talenata, da je dosta nogometaša iz BiH (Mujčin, Pirić, Dautbegović, Škoro, Mustedanagić…) dalo veliki doprinos afirmaciji i sjajnim rezultatima Dinama na domaćoj i međunarodnoj nogometnoj sceni. Nadamo se da će za ovih 5 dana rada kampa ovdje u Visokom „izroniti“ par izuzetno talentiranih nogometaša koje ćemo dovesti u našu akademiju u Zagreb i nastaviti sa radom na njihovom usavršavanju, a što bi bio pravi pogodak i za njihove klubove u BiH, ali i za Dinamo.”

Rešad Mamela / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.