FOTO / U toku završni radovi na izgradnji područne škole u Goduši

Grad Visoko je proveo postupak javne nabavke za četvrtu fazu izgradnje područne škole Alija Nametak u Goduši i potpisao ugovor s izvođačem radova Dže-ka gradnja d.o.o Visoko koji je uveden u posao.

U protekle tri faze za izgradnju škole u Goduši uloženo je 550.000,00 KM. Četvrta završna faza izgradnje obuhvata utopljavanje izgrađenog objekta i fasadu, te rušenje stare škole i vanjsko uređenje dvorišta. Vrijednost ugovorenih radova je 261.000,00KM. Grad Visoko će finansirati radove sa 111.000,00KM, a Vlada Zeničko – dobojskog kantona sa 150.000,00 KM. Po završetku ovih radova škola će biti izgrađena i uređena. Grad Visoko će uskoro pokrenuti nabavku i dječijeg igrališta za ovu školu, a očekujemo od nadležnog ministarstva da osigura klupe, stolice i školske table za dvije učionice, te hidrant kako bi projekat u potpunosti bio realizovan i kako bismo do kraja godine imali otvorenje. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.