NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) U išče...

(FOTO) U iščekivanju nadležnih: Mještani Taukčića i Kula Banjera uz podršku IM Semić uredili puteve u svom naselju

Nakon što smo proteklih desetak dana pisali o akciji mještana Mulića, odnosno o njihovom samoinicijativnom asfaltiranju ceste, o svom trošku, te uređenju dječijeg igrališta, primjer kako su građani prinuđeni da sami brinu o svojim naseljima dolazi nam i iz naselja Taukčići i Kula Banjer.

Naime, u prethodnim danima mještani ova dva naselja pokrenuli su vlastitu inicijativu, te su se organizirali i uz pomoć Industrije mesa Semić izvršili radove na uređenju lokalnih puteva, a tom prilikom očistili su i uredili kanale za odvodnju, kao i ostale površine uz lokalne puteve kroz naseljena mjesta Taukčići i Kula Banjer.

“Nakon mještana Mulića ovo je još jedan primjer kako građani Visokog preuzimaju brigu o zajednici u svoje ruke, jer je očigledno da bi na odgovor nadležnih organa i vlasti čekali još dugo vremena.

Molimo vas da i javnost tj. građane Visokog upoznate sa ovom informacijom/akcijom kako bi svi zajedno utjecali na svijest jedni drugih, u isto vrijeme pokrenuli i animirali građane te uputili primjedbu nadležnim organima zbog zapostavljanja osnovnih potreba građana Visokog”, kazali su nam mještani Taukčića.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.