NaslovnicaFoto KornerFOTO: U hotel...

FOTO: U hotelu “Piramida Sunca” održan prvi visočki sajam vjenčanja

Vjenčani salon hotela “Piramida Sunca” u Visokom sinoć je bio domaćin prvog visočkog sajma vjenčanja, odjeće i opreme za vjenčanja, koji je održan u sjajnoj atmosferi pred prepunom salom ovog hotela. Visočki entuzijasti iz svijeta mode i vjenčanja odlučili su na najbolji mogući način predstaviti svoja umjeća kada je riječ o kreiranju atmosfere u nečijem “najboljem danu života”, a inicijator organiziranja ovakvog jednog sajma bilo je osoblje hotela “Piramida Sunca”, na čelu sa Darijom Pekićem.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo večeras domaćini ovakvog jednog događaja, prvog sajma vjenčanja u našem gradu, koji pokazuje kakvo umijeće i znanje posjeduju Visočani u vezi sa pripremanjem i održavanje vjenčanja. Profesionalni frizeri, šminkeri, manikeri, salon vjenčanica i opreme za vjenčanja, te najzad sam vjenčani salon našeg hotela pravi su pokazatelj kako Visoko ima itekakve kapacitete i potencijale za profesionalnu organizaciju jednog vjenčanja. Tu su svakako i naše manekenke i manekeni koji su večeras pokazali svu raskoš odjeće za vjenčanja prikazavši je na reviji u svadbenom salonu, što je u potpunosti zaokružilo prikaz cjelokupne ponude naših budućih partnera i hotela Piramida Sunca, kada je riječ o pripremama vjenčanja.” – kazao nam je ovom prilikom direktor hotela Piramida Sunca, Dario Pekić.

prvi sajam vjencanja visoko portal (2)Detalji su najvažniji dio jednog vjenčanja

Sam sajam vjenčanja počeo je tokom dana, kada su posjetioci sajma u svadbenom salonu hotela Piramida Sunca imali priliku da pogledaju šaroliku paletu svih potrepština za organiziranje jednog vjenčanja. Tu su prikazani i najsitniji detalji koji se koriste u pripremi svadbenog salona, zatim razni pokloni, te sam proces pripremanja mladenaca za njihov najvažniji dan u životu. Veliku ulogu u pripremi te izložbe uzeli su predstavnici Svadbenog salona “Minea” iz Visokog, čiji salon nudi veliku ponudu stvari potrebnih za vjenčanje, koji su akcenat stavili na detalje i dekoraciju vjenčanja, kao najvažniji dio jednog ovakvog svečanog dana.

“Čast nam je učestvovati na ovakvom događaju u hotelu Piramidu Sunca i nadamo se da su posjetioci imali priliku da pregledaju sveukupnu ponudu onoga što Svadbeni salon Minea nudi za organiziranje vjenčanja. Od dekoracije, preko 14 vjenčanica koje smo prikazali na večerašnjoj reviji, pa sve do handmade poklona, kitnje, balona, pozivnica prikazali smo na ovom sajmu, a to inače svi oni koji se spremaju za najvažniji dan života mogu pronaći u našem svadbenom salonu.” – kazala je za portal Visoko.co.ba ovom prilikom Merima Hadžić, predstavnica Svadbenog salona “Minea”.

Revija odjeće za vjenčanja kao “šlag na torti” sajma

Ipak, najviše pažnje na cjelokupnom sajmu vjenčanja u hotelu Piramida Sunca privukla je revija odjeće za vjenčanja, koju je organizirala Škola manekenstva by Džejla Glavović i Jasna Ivetić-Burko. Na ovoj reviji učestvovao je veliki broj mladih ljudi iz Visokog, među kojima, sada već i svjetski poznati maneken, Ermin Hasečić o čijem uspjehu u svijetu manekenstva smo pisali i ranije.

prvi sajam vjencanja visoko portal (6)
Ermin Hasečić, svjetski poznati visočki maneken i učesnik revije prvog sajma vjenčanja u Visokom

“Na poziv hotela Piramida Sunca i drugih organizatora sajma vjenčanja, Škola manekenstva by Džejla Glavović i Jasna Ivetić-Burko odlučila se priključiti organizaciji jednog ovakvog događaja, prvog u Visokom. Mukotrpan proces organizacije revije, koja je večeras bila pravi vrhunac cjelokupnog sajma, na kraju nam se itekako isplatio i zadovoljstvo nam je da su naši modeli večeras pokazali svu raskoš i sjaj odjeće za vjenčanja. Predivnih sedam djevojčica i jedan dječak, koji su učestvovali na večerašnjoj reviji, su naš poseban ponos i zaista nam je izuzetno zadovoljstvo da su sa svojim starijim kolegama učestvovali na ovoj reviji.” – izjavila je za Visoko.co.ba nakon završetka revije Jasna Ivetić-Burko, predstavnica škole manekenstva.

Pored članova škole manekenstva za ovu reviju bila potrebna i detaljna priprema modela, što je bilo zaduženje članova Frizerskog salona Nerma, zatim manikerke Dijana i Nina Hečimović i šminkerka Selma Nezirević iz Selma make-up studija. U ime pripadnica ove tri, za vjenčanje veoma važne profesije, za naš portal govorila je Selma Nezirević.

“Iako naš posao uvijek dolazi na kraju, mislimo da je izgled mladenaca na dan vjenčanja najvažniji dio bilo kojeg vjenčanja, zbog čega je posao u vezi sa friziranjem i cjelokupnim make-upom veoma važan.

prvi sajam vjencanja visoko portal (10)
Selma Nezirević, make-up artist prvog visočkog sajma vjenčanja

Nas tri, Nerma Velagić-Babić (frizura), Nina Hečimović (nokti) i moja malenkost (make up), koje smo danas, na prvom sajmu vjenčanja u Visokom, bile zadužene za prikazivanje izgleda mladenaca, veoma smo sretne što smo bile dio projekta koji predstavlja nešto sasvim novo u gradu. Potrudile smo se da predstavimo izgled mladenaca u najboljem svjetlu, što ste mogli vidjeti i na modelima na večerašnjoj reviji, te se nadamo da su svi posjetioci imali priliku da vide naše umijeće i da će to biti naša najbolja preporuka za budućnost.

A također, nadamo se da će ovaj događaj postati tradicija, jer zašto i Visoko, poput drugih gradova, uz sve vlastite ‘zanate’, ne bi imalo Sajam vjenčanja?”

Na kraju, organizatori pozivaju sve one koji nisu bili u mogućnosti jučer da posjete Sajam vjenčanja, da to urade danas od 12:00 do 20:00 sati u svadbenom salonu hotela Piramida Sunca, gdje će imati priliku da pogledaju svu raskoš jednog dana vjenčanja.

U nastavku pogledajte kratku zbirku fotografija, koje je naš fotoreporter zabilježio tokom jučerašnjeg prvog sajma vjenčanja u Visokom, a detalju fotogaleriju možete potražiti na našoj facebook stranici Visoko.co.ba.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.