(FOTO) U akciji čišćenja aktivni i stanovnici Upovca, Udruženje Eko-Viking, učenici FKG-a, osoblje Fragment caffea…

U velikog proljetnoj akciji čišćenja svoje učešće je uzeo veliki broj stanovnika Visokog, a tokom proteklog dana imali ste priliku pročitati nekoliko izvještaja. Sada vam donosimo izvještaje sa još tri aktivnosti, a proveli su ih stanovnici Upovca i okoline, zatim Udruženje “Eko-Viking” te osoblje Fragment caffea zajedno da učenicima FKG-a.

Akcija u Upovcu

Mještani Upovca su u velikom broju učestvovali u ekološkoj akciji “Čisto Visoko – naš obraz” koju je inicirao gradonačelnik Mirza Ganić. U akciji su učestvovali volonteri svih uzrasta i generacija, a očišćena su šira područja oko izletišta Pode, igrališta Mlinac i vazdušne banje Slamkovice koje su Upovljaci izgradili vlastitim radom, te uz pomoć donatora. Podršku akciji su pružili nadležna gradska služba i Javno komunalno preduzeće “Visoko” kroz obezbjeđenje vreća za smeće i rukavica, te kroz organizirani odvoz prikupljenog smeća.

Osoblje Fragment caffea i učenici FGK-a

Kako je i najavljeno, osoblje Fragment caffea zajedno sa svojim prijateljima i učenicima FKG-a čistili su područje šetališta Sicilija.
“Hvala svima koji su se odazvali, a posebno učenicima Franjevačke klasične gimnazije, gostima i uposlenicima Fragment caffea. Biti dosljedan svojoj ideji, to je najveća satisfakcija koju čovjek može osjetiti”, poručio je Faruk Šahinović, vlasnik Fragment caffea.

“Eko-Viking” u akciji

Članovi Eko-Vikinga su učestvovali na akciji čišćenja, a članovi su sa rafting čamca uspjeli pokupiti kabasti otpad na granama pored obale rijeke Fojnice, dok su se na jako zagađenim lokacijama dodatno zaustavili i to očistili. Naravno, ovo nije ni prvi ni zadnji put da visočko Udruženje i članovi čiste ovu rijeku.
“Mi to svakodnevno radimo. U svakom slučaju, jako nam je drago da smo imali priliku ponovo očistiti ono što svakodnevno posjećujemo, a voljeli bismo da ovo očišćeno stanje može ostati ovako”, rekli su iz ovog Udruženja.

Visoko.co.ba/Neven K.

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.