NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Treća ...

(FOTO) Treća faza rekonstrukcije školske zgrade Medrese “Osman-ef. Redžović”

Kao i prošle godine, vrijeme ramazana i odsustva đaka, u Medresi su iskoristili za realizaciju razvojnih projekata. Ovih dana uveliko su u toku radovi na trećoj fazi rekonstrukcije školske zgrade u prostoru prizemlja površine oko 400 m2. Radovima su obuhvaćene dvije nove učionice, zbornica, tri kancelarije za administraciju i budući glavni ulaz u Medresu. Oni koji poznaju Medresu razumjeće da se radi o starom holu sa maketom.

– Zahvaljujemo se svima koji prate i podržavaju naš rad, a posebno našim dragim vakifima. Sredstvima koja su nam povjerili, kao što se može vidjeti, raspolažemo strogo namjenski i sa najvećom brižnošću – kaže direktor Medrese Dženan Handžić, te najavljuje još neke novitete.

– To nije sve, za ovu građevinsku sezonu planirana je realizacija još nekoliko uzbudljivih razvojnih projekata koji će uz Allahovu pomoć biti dovršeni do jeseni kada nas očekuje promocija vakifa i svečano obilježavanje 30 godina Medrese. O njima ćemo detaljnije kad za to dođe vrijeme – kazao je direktor Handžić.

Premijerno prikazujemo fotografije trenutnog stanja sa gradilišta kao i 3D rendere projektovanog budućeg izgleda školskih prostorija.

Visoko.co.ba/Medresa

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.