NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Tradic...

(FOTO) Tradicionalno obilježen 1. mart u MZ Radovlje

Mjesna zajednica Radovlje po 13. put zaredom upriličila je kulturno-zabavnu i sportsku manifestaciju u povodu obilježavanja značajnog datuma u novijoj historiji naše jedne i jedine Bosne i Hercegovine. Savjet MZ imenovao je Organizacioni odbor za obilježavanje, na čijem čelu je bio Tajib Mihaljević, koji su pripremili lijepo i ugodno druženje kao i ranijih godina.

Udruženje stijelaca je obavilo rekreativno gađanje za zainteresovane učesnike i od njih cca 80 najbolje rezultate postigao je Jusufović Zedin. Fudbaleri novoosnovanog, a na tradiciji starog Fudbalskog kluba „Napredak 1955“ odigraše revijalnu utakmicu i promotivnim štandom skrenuše pažnju mladim fudbalerima i privrednim subjektima da počinju sa radom.

Bajkeri također ne dozvoliše da se Dan nezavisnosti obilježava bez njihovog doprinosa te se okupiše kod spomen česme šehidima i proučivši Fatihu krenuše na vožnju ka Kondžilu. Voditeljica programa Adna Berhamović najavi početak intoniranjem himne BiH te prelijepim tekstovima o Bosni oglasiše se dva slavuja ovog kraja Nejra Suljić i Merjem Mihaljević.

Predsjednik Savjeta MZ Senad Goralija poželivši dobrodošlicu prisutnima i zahvalivši svima na prisustvu najavi i nastavak ove vrste obilježavanja značajnih datuma u BiH. Priliku da pozdravi prisutne i uputi čestitke u povodu 1. marta iskoristio je i gradonačelnik Grada Visoko Mirza Ganić, da bi potom o značaju referenduma i doprinosu izlaska građana na referendum kao i o viziji buduće samostalne i nezavisne BiH govorio Mersed Šahinović.

Nastup mladih umjetnika iz KUD Visoko oduševio je prisutne i zagrijavši atmosferu svojim prelijepim igrama, druženje nastaviše uz porcije „vojničkog graha“ kojim su počašćeni svi prisutni. Tako je bilo ove godine, a iduće nadamo se još i bolje.

Visoko.co.ba/Senad Goralija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.