NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) To je ...

(FOTO) To je naše Visoko, nigdje ga ljepšeg nema: U letu iznad grada kroz objektiv Bakira Islambegovića

Brojna kulturna, historijska i turistička bogatstva, općenito, privlače svake godine sve veći broj posjetitelja u naš grad, čime Visoko postaje, zasigurno, jedan od najpoznatijih malih gradova u široj regiji.

Nekadašnje središte srednjovjekovne države Bosne, stari grad Visoki, njegovo podgrađe i trgovačko središte Podvisoki, krunidbeno mjesto bosanskih kraljeva Mili, povremeno stolno mjesto kraljeva Moštre, projekt Bosanske doline piramida, ali i brojne druge znamenitosti čine ovaj grad pravom kulturološkom i historijskom oazom.

To prepoznaju i mnogi Bosanci i Hercegovci, a ovih dana posjetio nas je i Bakir Islambegović, član organizacije BH Roots, čiji je glavni cilj promocija europskih vrijednosti i kreiranje povezanosti između mladih ljudi i bosanskog naslijeđa.

U letu iznad Visokog, Bakir je zabilježio nekoliko fotografija koje je poslao na adresu naše redakcije, kako bismo svi mogli uživati u letu iznad grada.

To je, zaista, naše Visoko, nigdje ga ljepšeg nema…

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.