NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Terens...

(FOTO) Terenska nastava visočkih gimnazijalaca

Članovi Geografske sekcije, kao i ostali učenici i profesori Gimnazije “Visoko”, uživali su i ove lijepe jesenje subote u prirodi. Okupljanje je bilo u 9:30 na Ravnama. Učenici su u pratnji profesora Geografije Mirzeta Hindije odšetali do Planinarskog doma “Gorani”. Dom je sagrađen 1978. godine na jugoistočnim padinama Visočice, okružen listopadnom šumom. Smješten je na 750 metara nadmorske visine. Tokom rata Dom je devastiran, ali je obnovljen u toku 1998. i 1999. godine. Tu je i Eko-grad koji karakterišu razni sadržaji za zabavu, među kojima se ističe vještačka stijena za penjanje.

Planinarski dom je mjesto gdje su naši učenici odmarali, ponešto zapjevali, ali i isto tako uživali u jesenjem ambijentu. U povratku su posjetili i “Stakleni grad” koji je smješten na 808 metara nadmorske visine. Fotopriču sa ovog izleta napravio je Bakir Hadžiahmetović, učenik trećeg razreda i član Novinarske sekcije.

Tekst: Mahira Haračić 3. B

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.