Lokalne Teme(FOTO) Tarik Kaplan osvojio drugo mjesto na međumedresanskom takmičenju

(FOTO) Tarik Kaplan osvojio drugo mjesto na međumedresanskom takmičenju

U organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, u ponedjeljak, 07.11.2022. godine, u Mostaru je održano međumedresansko takmičenje iz engleskog jezika, a domaćin je bila Karađoz begova medresa.

Medresu “Osman-ef. Redžović” su na ovom takmičenju predstavljali hafiz Davud Isaković, Hatidža Ibrahimspahić i Tarik Kaplan, predvođeni profesoricama engleskog jezika, mr. Amelom Šahinović i Amelinom Kadrić.

Za ovo takmičenje učenike je pripremala profesorica Šahinović. U konkurenciji 21 takmičara iz sedam medresa, Tarik Kaplan je zauzeo drugo mjesto, dok je hafiz Davud bio četvrtoplasirani. Uz dobar rezultat Hatidže Ibrahimspahić ekipno su predstavnici čajangradske Medrese zauzeli 4. mjesto.

Pojedinačni poredak je izgledao ovako:

1. mjesto Mehmedalija Bikić, Behram begova medresa
2. mjesto Tarik Kaplan, Medresa “Osman ef. Redžović”
3. mjesto Emina Jahić, Behram begova medresa

U ekipnom plasmanu najbolji su bili učenici Behram begove medrese, drugoplasirani su bili učenici Medrese “Reis Džemaludin ef. Čaušević”, dok su treće mjesto podijelili učenici Elči Ibrahim pašine i Gazi Husrev begove medrese.

Visoko.co.ba/Medresa FB page


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE