NaslovnicaFoto KornerFOTO: Svečano...

FOTO: Svečano otvorena XVI manifestacija “Dani Zaima Muzaferije”

Večeras je u Zavičajnom muzeju Visoko svečano otvorena XVI manifestacija “Dani Zaima Muzaferije”.

Na samom početku, prisutnim se obratio organizator ove manifestacije, Rasim Kadić: “Evo nas u posljednoj sedmici mjeseca novembra, već šesnaestu godinu na “Danima Zaima Muzaferije”, na prazniku kulture u Visokom, na manifestaciji koja je postala prepoznatljiva  i na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, a rekao bih i šire. Večeras otvaramo manifestaciju “Danima Zaima Muzaferije”, posvećenu vjerovatno najznačajnijem kulturnom poslaniku, kako se to kaže, vjerovatno najprepoznatljivijoj osobi koju smo imali na polju kulture u Visokom.”

Moderator večerašnje manifestacije bio je mladi visočki umjetnik, Faris Pinjo, a prisutnim su se obratili i v.d. direktora Zavičajnog muzeja Visoko, Mubera Pulo, visočki umjetnik Mehmed Klepo,  poznati kolumnista i novinar Ahmed Burić, koji su sa prisutnim podijelili par rečenica o Zaimu Muzaferiji i o večerašnjoj izložbi.

Posebnu priču sa prisutnim gostima, podijelio je Jesenko Muzaferija, sin Zaima Muzaferije, vrativši se u prošlost i prisjetivši se samog razgovora sa Rasimom o ideji da se oživi lik i djelo ovog poznatog visočkog umjetnika, a onda i same realizacije, toka i uspjeha manifestacije tokom svih ovih godina.

“Nekada smo mi organizovali ovu manifestaciju, a sada ona organizuje nas.”, poručio je Jesenko.

Gosti su uživali i u izvedbi učenika i profesora OŠ “Avdo Smajlović” iz Visokog.

Nakon svečanog programa, gosti su se uputili prema Gradskom kinu Visoko kako bi pogledali predstavu “Slavna Florens”.

Kako je izgledalo otvorenje, pogledajte na fotografijama koje smo za vas pripremili:

Ostatak fotografija možete pronaći na našoj facebook stranici.

 

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.