Lokalne TemeKultura(FOTO) Svečano otvorena izložba u Zavičajnom muzeju u Visokom

(FOTO) Svečano otvorena izložba u Zavičajnom muzeju u Visokom

U Zavičajnom muzeju u Visokom svečano je otvorena dokumentarna izložba o operskoj divi, sopranistici svjetskog renomea i dugogodišnjoj prvakinji Bečke opere, Srebrenki Seni Jurinac, a čiji je autor Ognjen Tvrtković. O Seni Jurinac, njenom životu i karijeri govorili su Ognjen Tvrtković i Ibrahim Krzović, kao i direktorice Zavičajnog muzeja Visoko i Zavičajnog muzeja Travnik.

Ovom izložbom se želi istaći lik i djelo velike umjetnice i trajno ga sačuvati u kulturnom mozaiku Bosne i Hercegovine. Izložbu su zajednički organizovali Zavičajni muzej Visoko i Zavičajni muzej Travnik.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE