Foto: Svečana sjednica Općinskog vijeća Visoko u povodu Dana državnosti BiH

FOTO na društvenoj mreži FB – Magazin plus:
Svečana sjednica Općinskog vijeća Visoko i Akademija

U okviru programa obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Visoko i Akademija, kojoj su, pored Općinske načelnice mr. sci. Amre Babić, prisustovali mnogobrojni gosti i zvanice, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, predstavnici boračkih Udruženja, te predstavnici javnih ustanova i javnih preduzeća općine Visoko.

Posebna dobrodošlica upućena je prof. dr. akademiku Ejupu Ganiću, članu ratnog predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, predsjedniku i potpredsjedniku Federacije BiH, koji je svojim prisustvom i prigodnim obraćanjem, uveličao svečanu sjednicu i Akademiju povodom Dana državnosti BiH.

Prisutnima su se obratili Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić i predsjedavajući Općinskog vijeća prof. Bajro Fejzić, a upriličen je i prigodan kulturno-zabavni program.

Nastupio je hor Gimnazije „Visoko“ sa izvedbom pjesme „Kad kažeš Bosna“, pod vodstvom prof. Nedima Talića, a nakon toga su učenici 4. razreda Gimnazije „Visoko“ sa profesoricom Halidom Zilić pripremili recital „Procvjetala poruka“.

Nastupila je i ŠOMO „Avdo Smajlović“ sa kompozicijama „Nizamski rastanak“ na harmonici, te „Mađarski ples“ na violini, a na samom kraju svečane sjednice Općinskog vijeća Visoko i Akademije, nastupio je hor KUD-a „Visoko“ pod vodstvom profesorice Lejle Džambazov.

Općina Visoko i ove godine je dostojanstveno obilježila jedan od najznačajnijh datuma u historiji naše domovine.  

Na svečanoj sjednici i Akademiji je poručeno da svi imamo čast i obavezu da čuvamo i branimo državnost i historijski kontinuitet BiH, kao slobodne i nezavisne države svih naroda koji u njoj žive sa dugogodišnjom antifašističkom tradicijom.

Press Općine Visoko