NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Strelj...

(FOTO) Streljački klub “Visoko” nastavlja sa uspješnim nastupima

U nedjelju, 26.02.2023. godine na Strelištu Zetra, a u organizaciji Streljačkog kluba “Sarajevo” održano je drugo kolo Premijer lige BiH za seniorske i juniorske kategorije. Nastupili su najbolji strijelci BiH iz 18 klubova sa 120 takmičara/ki u gađanju zračnim oružjem. Postignuta su četiri nova državna rekorda, a jedan je izjednačen. SK “Visoko” nastupio je sa 14 takmičara i takmičarki.

Kod seniora puškom najbolji su bili takmičari SK Sarajevo koji su imali 1852 kruga, drugi su bili takmičari SK Visoko (Mimić Abdullah, Čato Bekir, Ahmić Emin) koji su imali 1811,6 krugova, treće mjesto pripalo je takmičarima SK Geofon koji su imali samo dva kruga manje.

Kod seniorki pištoljem u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto uz novi državni rekord su osvojile takmičarke SK Sarajevo sa pogođenih 1575 krugova. Drugo mjesto sa samo dva kruga manje pripalo je takmičarkama SK TRB Bijeljina, a treće takmičarkama SK Visoko (Hunček-Pita Aida, Lokvančić Dalila, Ganić Sumeja) koje su imale 1532 kruga.

I kod senira pištoljem najuspješniji su bili takmičari SK Sarajevo koji su imali 1663 kruga. Drugo mjesto su osvojili takmičari SK Visoko (Mešanović Belmin, Avdović Emin, Bulut Ramo) koji su imali 1629 krugova, a treće takmičari SK Megalodon Banja Luka koji su imali 1558 krugova.

U ekipnoj konkurenciji kod juniora takođe su najbolji bili takmičari SK Sarajevo koji su za tri kruga 1812,6 bili bolji od takmičara SK Geofon, dok je treće mjesto pripalo takmičarima SK Visoko (Čato Bekir, Ahmić Emin, Frljak Malik) koji su imali 1746 krugova.

Pojedinačno ubjedljiv je bio Matej Rašić (SK Geofon) koji je imao 626,8 krugova. Drugo mjesto osvojio je Bekir Čato (SK Visoko), a treće Benjamin Kurtović (SK Sarajevo).

U pojedinačnoj konkurenciji nastupili su i Šabanović Jasmin senior puška, Arnautović Almedina seniorka puška, Osmanović Denin senior pištolj, Ganić Sumeja i Jusufbašić Nasiha juniorke pištolj i postigli su dobre rezultate.

Visoko.co.ba/SK “Visoko”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.