Lokalne Teme(FOTO) Streljački klub "Visoko" bio domaćin dva takmičenja

(FOTO) Streljački klub “Visoko” bio domaćin dva takmičenja

U subotu, 18.02.2023. godine održano je I kolo Lige Ze-do kantona u disciplini serijska zračna puška. Nastupila su 83 takmičara u kategorijama seniori/ke, junior/ke i kadeti/nje. Ova liga je organizovana za takmičare i klubove koji nemaju uslove i opremu za takmičenje u međunarodnom programu, i kao početna liga za mlade strijelce koji počinju svoja streljačka takmičenja. SK Visoko je nastupio sa 4 mlada strijelca – Frljak Malik, Ahmić Emin, Redžo Arif i Čehajić Anes.

U nedjelju, 19.02.2023. godine održano je II kolo Lige kadeta BiH, a nastupili su takmičari iz Sarajeva, Hadžića, Sokoca i Visokog. Takmičenje je održano po regijama u Visokom, Tešnju i Gacku. Ukupnu u II kolu nastupilo je 107 takmičara iz 17 klubova BiH: 39 kadeta puška, 40 kadetkinja puška, 11 kadeta pištolj i 17 kadetkinja pištolj. Nakon objedinjavanja rezultata II kola Lige kadeta visočki kadeti i kadetkinje su ostvarili zapažen nastup. Kadeti SK “Visoko” zračna puška (Ćato Bekir, Ahmić Emin, Frljak Malik) osvojili su drugo mjesto iza ekipe SK ”Sarajevo”, a Ćato Bekir je osvojio treće mjesto. Pištoljašice Ganić Sumeja I Jusufbašić Nasiha osvojile su su 7. i 8. mjesto.

SK “Visoko”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE