NaslovnicaLokalni izbori(FOTO) SDA Vi...

(FOTO) SDA Visoko / Narod Podvinaca i Šošnji uz Mirzu Ganića i SDA: Svaki dan gradonačelnica potroši 100,00 KM na reprezentaciju, a udarne rupe do Podvinaca se ne mogu sanirati već četiri godine

U petak navečer je u Podvincima, nakon dvije noći pauze, održan predizborni skup SDA Visoko uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Predstavljeni su kandidati za Gradsko vijeće, a aktuelna vijećnica i kandidatkinja Emina Jusić kao domaćin se obratila velikom broju prisutnih mještana.

“U trenutnom sazivu Vijeća SDA djelujem kao opoziciona vijećnica, a zbog odluka vladajuće većine, inicijative SDA ne mogu ugledati svjetlo dana. Podvinci su poprilično zapostavljeni u prethodnom periodu, a tim SDA Visoko nakon pobjede kreće sa realizacijom projekata u Podvincima”, istakla je.

Poseban gost na ovom skupu bio je Senat Demirok iz Istanbula. Prisjetio se velikog prijateljstva između rahm. Alije Izetbegovića i Recepa Tayipa Erdogana. Napomenuo je da narod Turske stoji snažno uz Bosnu i Hercegovinu. Također, AK Partija će uvijek podržavati SDA, jedinu istinsku bošnjačku stranku. Zaželio je mnogo uspjeha timu SDA Visoko i kandidatu za gradonačelnika Mirzi Ganiću, te istakao da ne sumnja u pobjedu. Prisutni su snažnim aplauzom pozdravili govor prijatelja iz Turske.

Aktuelni premijer ZDK i kandidat za gradonačelnika Grada Visoko Mirza Ganić dočekan je uz veliki aplauz i ovacije.

Prije obraćanja zahvalio se prijatelju iz Istanbulu na riječima podrške i uputio selame i pozdrave bratskom narodu Turske. Na početku je istakao kako je veoma važno da Eminu Jusić podrže njene komšije, jer je očigledno da su njen dosadašnji rad, trud i zalaganje prepoznati u najboljem smislu. Emina se izborila za glas pravde, i bila je često sprječavana u tome, ali interes države Bosne i Hercegovine, naroda i Visokog su joj bili uvijek na prvom mjestu. Digla je svoj glas protiv tiranije, kada mnogi nisu smjeli.

“Mora se stati u kraj manipulacijama i dezinformacija koje dolaze od strane vladajuće strukture u Visokom. Nedopustivo je da se promovisanje lika i djela jedne osobe i gostovanja po raznim TV stanicama izvan Visokog plaćaju iz sredstava javnih ustanova i preduzeća iz Visokog. Troškovi reprezentacije iznose 100,00 KM dnevno, a obične udarne rupe do Podvinaca se ne mogu sanirati već četiri godine”, kazao je Ganić prilikom obraćanja što su prisutni pozdravili aplauzom.

On je istakao da je mjesto Dolovi na područuju Grada Visoko prepušteno samo sebi, te da se iz pravca Visokog tu dolazi makadamom, a iz Kaknja asfaltnim putem.

Mirza Ganić jasno je dao do znanja da se ograđujemo od svih sumnjivih poslova koji se spočitavaju pojedinima članovima SDA BiH, te pozvao nadležne da rade svoj posao u skladu sa propisima a sve u cilju izgradnje pravedne države.

Svoje mjesto u Izbornoj platformi “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje” našli su i infrastrukturni projekti za MZ Podvinci:

– Asfaltiranje makadamskog puta od Šošanja do Dolova

– Izgradnja kanalizacione mreže

– Sanacija udarnih rupa u prilazu Podvincima

– Asfaltiranje makadamskih puteva u naseljima: Spahići Sarajlije i Piromani

– Izgradnja javne rasvjete

– Sanacija klizišta uz glavnu saobraćajnicu

– Utopljavanje i sanacija područne škole, te uređenje dječijeg igrališta.

Mještani su veoma snažnim aplauzom i sa zadovoljstvom prihvatili sve ove informacije, vidno zadovoljni što su svi njihovi zahtjevi ušli u Izborni program Mirze Ganića i SDA Visoko.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

 

Visoko.co.ba/GO SDA Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.