FOTO: Sa javne tribine SDP-a poručeno: Napad na nas je napad na sve naše građane!

I pored brojnih pokušaja da se ne održi, te pomjeranja samog mjesta održavanja u posljednji trenutak, večeras je u Visokom uz prisustvo velikog broja građana, kao i samog vrha SDP BiH, održana javna tribina na temu: “Aktuelna politička situacija u BiH“. Iako je upravo pomenuta tema trebala biti i jedina tema tribine, brojni pokušaji za neodržavanje, zabrane održavanja, te u posljednji tren i izmiještanje u prostorije Hotela Visoko, gdje je tribina na kraju i održana, bili su spominjani mnogo više od same teme tribine.

– Vidite da radimo u neoubičajeno teškim uslovima. Od jučer sam nasekirana jer današnju tribinu nismo mogli održati kako smo navikli i kako naši građani zaslužuju. Sve tribine do sada smo održavali u Veliko Sali Općine Visoko, koja je sala svih naših građana, a odnedavno nam je to pravo oduzeto. Ne mogu da shvatim da u demokratskom društvu naša partija ima ovakve otpore od aktuelne vlasti. Ovo naši građani nisu zaslužili, napada na nas je direktan napad na sve naše građane, zato vas još jednom pozivam da nam se priključite u ovoj zajedničkoj borbi. – poručila je predsjednica OO SDP Visoko, Jasmina Zubić. Iako je tema bila “Aktuelna politička situacija u BiH“, i ostali gosti su ostali iznenađeni svime što su vidjeli i saznali što se zbiva u Visokom.

  • Naš dolazak u Visoko u punom sastavu je jasan znak podrške izabranom rukovodstvu SDP-a Visoko. Čeka nas puno posla, ali i lijepih vijesti u narednom periodu. Drago mi je da smo tu i da zajedno idemo u izbornu borbu. – kazao je predsjednik Kantonalnog odbora SDP ZDK Senahid Begić.

– Ovo što se radi u Visokom je apsolutno nezakonito, jer se ne može zabraniti održavanje nečega u prostoru koji su svi naši građani pravili. Kada smo ulazili u Visoko rekao sam da izgledamo kao da smo u ilegali, kao Valter, vjerujem da ćete i vi u Visokom, kao što je Valter pobijedio okupatore Bosne, pobijediti one koji su okupirali Visoko. – poručio je generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić.

Skupu je prisustvovao i potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez, koji je ulazak u Visoko uporedio sa odlaskom u Albaniju 1983.godine. – Pozivam vlast da ne radi ovo. Večeras načelnica nije samo izigrala Jasminu i SDP, već i sve vas. – kazao je između ostalog Helez, te pozvao sve nekadašnje članove ili da ljudski pruže ruku i kažu da ne žele biti dio SDP-a ili da ih rukovodstvo stranke statutarno riješi opcijama koje postoje, te pružio punu podršku trenutnom rukovodstvu visočkog SDP-a.

Na kraju se prisutnima obratio i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić. – Ne mogu da vjerujem da u 2017.godini otvaramo tribinu i kažemo „Hvala vam na hrabrosti da dođete“. Gdje nas ovo ljudi vodi? Gdje smo to, gdje ide ova država, gdje nas vode ove demokrate? Znate narodne izreke itekako imaju svoju vrijednost, pa tako i ona koja kaže „Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne“. Možete promijeniti dres, ali ostaje ćud, ono nešto što vam ne da da neko bude drugačiji, da drugačije misli… Žao mi je što trošim vrijeme da kritikujem one koji nisu tu, ali moram reći da se niko ne može ovako ponašati ni prema SDP-u, niti prema građanima. – poručio je Nermin Nikšić, koji je nakon uvodnog dijela govorio i o samoj temi tribine. Nikšić je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, ali i pripremama SDP-a za izbore naredne godine, te kazao kako SDP sutra u Banjoj Luci otvara svoje prostorije, te kako u tu partiju iz Banja Luke ulazi 150 uglednih članova.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.