NaslovnicaFoto KornerFOTO: Radioni...

FOTO: Radionica Udruženja Damar Omladine “Škola bez bola” održana i u Kaknju

Udruženje “Damar omladine” i World Vision, ured u Zenici, rade zajedno na projektu razvoja životnih vještina kod osnovaca, na području općina Visoko i Kakanj. nakon uspješno realizovane radionice u Visokom, Damar omladine je svoj rad nastavio i na području općine Kakanj, te je u okviru projekta realizovao radionicu razvoja životnih vještina kod učenika osnovnih škola iz Kaknja

Iz Damara omladine kažu da kroz Inicijativu „Škola bez bola“ želie da učenicima/icama osnovnih škola na području općina Visoko i Kakanj razvijaju životne vještine, kroz vršnjačku edukaciju u oblastima samopoštovanja, kritičkog razmišljanja, nenasilne komunikacije, komunikacijskih vještina i socijalnih vještina.

Ovim projektom su obuhvaćene četiri osnovne škole sa područja općine Visoko i četiri osnovne škole sa područja općine Kakanj.

Kroz projekat su se educirala 32 vršnjačka edukatora/ice, koji će dalje prenositi znanje i vještine svojim vršnjacima u školi na časovima odjeljenskih zajednica.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.