NaslovnicaFoto KornerFOTO: Protekl...

FOTO: Proteklog vikenda bh. srednjoškolci na kampu u Visokom učili o diskriminaciji i aktivizmu

Tokom proteklog vikenda u Planinarskom domu “Zbilje”, a u organizaciji Lokalnih timova Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini iz Visokog i Ilijaša, upriličen je trodnevni, interaktivni zimski kamp, pod nazivom “Winter magic”. Sam kamp, na kojem su imali priliku da učestvuju mnogobrojni srednjoškolci iz cijele Bosne i Hercegovine imao je za cilj kako promoviranje rada visočkog ASuBiH tima, tako i aktiviranje i podsticanje mladih na aktivizam u njihovim lokalnim zajednicama.

Bogati programi i sjajna atmosfera okarakterisali su ovaj trodnevni kamp, u okviru kojeg su kroz zabavu i druženje mladi učili o pozitivnim vrijednostima i aktivizmu, a zatim su raspravljali i o raznim drugim temama koje su od značaja za mlade u BiH. Neke od tema na koje su se bh. srednjoškolci u okviru visočkog “Winter magic” kampa osvrnuli, a koje su svakako veoma važne u današnjem društvu jesu: diskriminacija i strateška komunikacija, lobiranje, fundraising, a poseban efekat na sve učesnike kampa imala je i psihološka radionica, u okviru koje su srednjoškolci sarađivali sa poznatom visočkom psihologinjom Nerminom Vehabović-Rudež.

Na kraju, mladi koji su bili dijelom ovog kampa proveli su kraću akciju na ulicama Visokog, nakon čega je upriličeno i druženje u prostorijama Konjičkog kluba “Visoko”. čime je završeno ovo edukativno druženje srednjoškolaca.

Iz Lokalnog tima ASuBiH Visoko su naglasili da je krajnji cilkj ovog kampa poticanje mladih da izgrade sebe u društvu i svojoj lokalnoj zajednici, te da kroz edukacije i usvajanja znanja napreduju u daljem radu i zalaganju za bolju budućnost svih bh. građana.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa ovog trodnevnog kampa održanog na Zbilju, a sačinjenu od fotografija koje su napravili članovi Lokalnog tima ASuBiH Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.