NaslovnicaZDKCrna hronikaFOTO / Pronađ...

FOTO / Pronađena tri lokaliteta sa zasadom indijske konoplje u Doboj Jugu

Policijski službenici Policijske stanice Doboj Jug su u proteklom periodu, operativnim radom na terenu, prikupljali saznanja koja se mogu dovesti u vezu sa nelegalnim uzgojem indijske konoplje, kao i lokalitetima na kojim bi sporna biljka mogla biti zasađena.

Na temelju prikupljenih saznanja kontinuirano su vršilidetaljne preglede šireg lokaliteta mjesta  Mravići, kojom prilikom su na skrivenom i nepristupačnom terenu, obraslom šibljem i niskim rastinjem, na tri zasebne lokacije, pronađenizasadi biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Obzirom da lokacije na kojima su pronađene sporne stabljike,nisu pogodne za kriminalističko-operativnu opservaciju u cilju identifikacije lica koje je zasadilo iste, o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđajne radnje na mjestu pronalaska.

Prilikom vršenja uviđajnih radnji pronađeno je ukupno 28 stabljika koje su fotografisane i izuzete sa lica mjesta, te će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja. Također, sa lica mjesta su izuzeti i određeni tragovi koji se mogu dovesti u vezu sa licima koja je zasadili sporne biljke te će isti biti predmetom vještačenja.

Službenici Policijske stanice Doboj Jug nastavljaju sa prikupljanjem operativnih saznanja u cilju otkrivanja i procesuiranja lica koja su bila uključena u proces proizvodnje i uzgoja opojne droge i time počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.