Foto: Premijer i članovi Vlade ZDK posjetili park “Ravne 2”

Foto galerija na FB:
Foto: Premijer i članovi Vlade ZDK posjetili park “Ravne 2”

 

– Prvi put sam ovdje i izražavam zadovoljstvo viđenim i utisak da je ovo jedan impresivan prostor. Mi kao Vlada ZDK imamo namjeru da podržimo ovakav način rada civilnog sektora. Danas smo govorili i o konkretnim potezima, a pored priče o proglašenju parka „Ravne 2“ posebnim područjem, razgovarali smo i o načinima kako da privućemo što veći broj turista ovamo i kako da ih što duže zadržimo. – istaknuo je premijer Miralem Galijašević (SDA).

Goste je kroz park i tunele proveo Semir Osmanagić, te istaknuo kako je park „Ravne 2“ u kratkom periodu postao vrlo atraktivna destinacija u Visokom, te izrazio nadu kako će Fondacija i Vlada ZDK uspostaviti jedan partnerski odnos. I iz ministarstva privrede ZDK u čijoj nadležnosti je turizam, kazali su da u ovoj godini planiraju sredstva za uređenje turističke infrastrukture.

– Posjetom smo vidjeli da ova lokacija ima kapaciteta da privuće veliki broj turista, a ovakve projekte treba podržatI i lokalna zajednica. Ministarstvo na čijem sam čelu planira da u svom programu podrži uređenje turističkih lokacija, a samim tim i ove, i nadam se da ćemo u tome i uspjeti, te da će ova lokacIja iz godine u godinu imati sve veći broj gostiju, a korist od toga će imati i Visoko, i kanton i sama država. – naglasio je ministar privrede ZDK, Zlatko Jelić (HDZ).